Yokluk 4. Çıktı...

Levent Sayım, Kaan Koç ve Caner Ocak'ın olmayan varlığını anlatan Yokluk'un 4. Sayısı Çıktı!

Bu sayıda şiirlerine bizi konuk edenler; Ozan Öztepe, Burak Tokcan, Levent Sayım, Reyhan Sur, Kaan Koç, Onur Akyıl, Serhat Çelikel ve Sezgin Selvi...

Yokluk, Kadıköy Genç Mefisto, Yazı Kafe, İmge Kitapevi ve Khalkedon'da; Taksim'de de Mephisto, Orhan Veli Şiir Evi ve Semerkant Kitapevi'nde...
Ve Ankara'da Turhan Kitapevi, İmge (Konur Sokak), Alkım Kitapevi(Atatürk Bulvarı)'nde...


Bir karanfil elden ele büyür, doğru ama şiir dilden dile... Belki öpüşler belki seslerle.
Yokluk varolma çabasında mı? Değil... Hiçliğe ulaşmaksa şiir, gerisi hepimiz için vesvese...


Her gün biraz daha çoğalıyor nefesimiz ve daha büyük bir Yokluk'u bölüşüyoruz. Gökyüzünün Ankara'ya yakın yerlerinde fırtınalar kopuyor, gökyüzü kendini koparmaya çalışıyor bu dünyadan. Elbet onun da yaraları var ve elbette ki bu dünyaya ait bir renk olarak görmüyor bazen mavi kendini. Bu yüzden sesimizi yükseltiyoruz artık, nerelere kadar taşacaksa taşsın. Bu yüzden elimizde sahipsiz şiirlerle yalnızlığını kovalayacağız insanların.

Bir şeyler büyüyor ve bir şeyler gibi büyütüyoruz bizde içimizde boşluk bırakılmış, üç nokta konulmuş yerleri. Elbet dolacak ve elbetteki hayata dair şarkılar söylemek gerektiğini hatırlatacağız içimizdeki yankıya. Zaten içimizde sürekli birbirine değen ve ateş çıkaran sesler var, yapılacak kavgalar... Yapmazsak eğer, bilyoruz ki doğa parçalayacak bizi dallarının yeni yeşeren yerlerinde.

O yüzden şiirler söylemeliyiz. Hem de Turgut Uyar'ın dediği gibi "göğe bakarak", göğü haykırarak. Ne kadar sokak varsa ıslanmamış, hepsini güneşin rengiyle ıslatmalıyız.

Bırakın elinizde büyüsün Yokluk.
Biliyoruz, kimse görmese de gökkuşağında beyaz var...

Etiketler: , , , ,


Hakkında: